Salva Vita Smart

Dispozitive profesionale menite să conducă la salvarea de vieți omenești!

1. Ce sunt DPI - detectoarele portabile multi-gaz ?

Detectoarele DPI – dispozitive de protecție individuală sunt dispozitive de protecție necesare pentru întreg personalul care este implicat în activități de lucru în cadrul industriilor chimice, centralelor termoelectrice sau a locurilor delimitate / adiacente / conexe zonelor în care există rezervoare în care se depozitează diferite gaze, mine de exploatare, depozite de cărbuni, depozite de sulf, depozite de butelii de gaz, pivnițe, silozuri, canale, cisterne, turbine, centrale cu gaze etc. Aceste dispozitive măsoară cantitatea de gaz (concentrația) și sunt calibrate pentru a da alarma în cazul unei cantități de gaz letal sau care prezintă un risc pentru sănătatea / viața persoanei care lucrează sau se află în acea zonă. Aceste dispozitive sunt de tip profesional iar precizia acestora este garantată prin certificatul flaconului / recipientului care conține gazul care a stat la baza calibrării precum și de unitatea de comandă. Bateriile dispozitivelor DPI sunt toate reîncărcabile iar durata lor de viață variază în funcție de modelul ales. Dispozitivele DPI au termenul programat și indicat de către producător pentru recalibrare, termen care trebuie a fi respectat. Recalibrările anticipate se pot efectua doar în cazul unor defecțiuni evidente ca urmare a unor posibile șocuri mecanice sau generate de orice alte probleme care rezultă din folosirea acestora. În caz de necesitate, garanția și/sau service-ul detectoarelor se efectuează după caz prin intermediul laboaratoarelor acreditate din Italia.

2. DPI - detectoarele portabile multi-gaz pot lucra în radiofrecvență?

Detectoarele DPI – nu pot opera în sistem de radiofrecvență pentru că radiofrecvența poate genera declanșarea unei explozii în medii cu un grad ridicat de explozie, aceste dispozitive fiind dotate cu siguranță intrinsecă și având o custodie de protecție specială care separă partea electronica internă de mediul extern având un înalt grad de protecție.

3. La ce folosesc și care pot fi aplicațiile și funcțiile pe care le pot avea DPI - detectoarele portabile multi-gaz?

Echipamentul DPI de monitorizare a gazelor a fost proiectat în principal să detecteze mediile potențial periculoase din spațiile închise dar și în cele deschise în care există o centrație de diferite gaze explosive sau care pot dăuna vieții omenești și să vă avertizeze cu privire la acestea. Aceste „avertizări timpurii” ar trebui să vă ajute să decideți:

Este deosebit de important deasemenea pentru monitorizarea substanțelor chimice destinate fumigării în timpul examinării sau a deschiderii containerelor.

Aplicațiile dipozitivelor DPI includ multiple domenii de activitate cum ar fi depozite / cavouri subterane, săli de centrale termice cu gaze, zone post incendiu, canalizări, fabrici industriale, igienă industrială, rafinării, mine în exploatare, echipaje de primă urgență, flote la distanză, zone de terapie intensivă ATI, benzinării, zone portuale în care tranzitează containere etc.

Atenție: Atenție: Echipamentele de monitorizare a gazelor sunt niște aparate extrem de complexe. Acestea pot fi utilizat numai de către persoanele care au fost instruite în mod corespunzător.

4. De ce să alegeți DPI - detectoarele portabile multi-gaz SALVAVITA SMART?

Detectoarele DPI – sunt comercializate în colaborare și reprezentanță cu U.M.C. Italia, sunt oferite în regim profesional de asistență tehnică, calibrare și certificare de către U.M.C. Italia (www.umcinstruments.com) Deoarece majoritatea dispozitivelor din această categorie sunt comercializate direct de la producător sau de la reprezentanții acestuia, SALVAVITA SMART vă oferă asistența și service efectuat în Italia dar și România, pe toată durata pentru care aceasta a fost stabilită. Diversitatea detectoarelor DPI sau DPC promovate este datorată unor colaborări implicite cu mai mulți producători specializați și afirmați la nivel mondial, la înalte standarde calitative în acest domeniu. Necesitatea unor consultații și asistențe și la distanță se soluționează în mod activ și sigur de la distanță prin intermediul call-center-ului SALVAVITA SMART.

5. Ce sunt sau reprezintă sistemele „datalogger”?

Datalogger sunt de fapt niște calculatoare sau PLC - programmable logic controller care înregistrează, elaborează și transmit anumite date care ajung la analizatori sau aparaturi conectate cu acestea, care activează sau dezactivează funcții ale acestor dispozitive/sisteme. De asemenea, dispozitivele DPI pot comunica cu unitățile lor de calibrare precum și cu calculatoarele având software-ul securizat și dedicat din motive de siguranță numai pentru evidente necesități de mentenanță.

6. Ce parametrii se pot măsura cu DPI – detectoarele portabile multi-gaz comercializate de către SALVAVITA SMART?

DPI – detectoarele portabile multi-gaz care se regăsesc în prezentarea generală a societății SALVAVITA SMART pot măsura / identifica următoarele tipuri de gaze: